În acest showcase de home cinema, am vizitat un cinema performant JBL Synthesis cu un ecran de 132 de inci Stewart Filmscreen. Deși acest cinema sună și arată incredibil, ne concentrăm acest showcase pe designul său, deoarece nu este o cameră de cinema de dimensiuni standard. După cum puteți vedea din fotografiile de mai jos, au existat numeroase provocări de design pe care integratorul, le abordează în videoclipul nostru și descrie cum am rezolvat fiecare dintre ele. Dacă ești designer de home cinema sau vrei să-ți construiești unul, acest videoclip te va ajuta să te gândești la provocările complexe de design într-o cameră care nu a fost construită inițial ca un spațiu de cinema dedicat.
Planificare
La planificarea acestei camere, am vizitat casa în timpul fazei de construcție. Am avut câteva cerințe esențiale pe care clientul le dorea. În primul rând, având în spate un bar și o zonă de socializare, aveam nevoie de cel mai mare ecran posibil pentru a maximiza vizionarea din orice colț al camerei, chiar dacă nu stai jos. Apoi, trebuiau să fie trei rânduri de scaune de cinema. Și, în final, trebuia să facem această cameră să arate și să sune cât mai bine posibil, având în vedere forma sa ciudată.
Instrumentul nostru gratuit de Design al Home Cinema-ului a stabilit cea mai bună locație pentru boxe, scaune, ecran etc., oferindu-ne un punct de plecare excelent. De acolo, am proiectat o randare 3D, luând în considerare zona de socializare din spate și barul. Pe baza liniilor de vizibilitate din spatele camerei, am construit platforme de șase inci pentru cele trei rânduri de scaune. Datorită dimensiunilor acestei camere, acele platforme permit vizibilitate rezonabilă pentru rândurile din față, mijloc, spate și zona din spate, fără ca cineva să blocheze vederea. Dacă îți construiești propriul cinema, îți recomandăm cu căldură să ne contactezi pentru a rezolva astfel de probleme și a asigura amplasarea corectă a ecranului și înălțimea platformelor.
Video Home Cinema
Ecran 16:9 vs. 2.4
Primul lucru pe care îl întrebăm clienților noștri este dacă vor viziona în principal filme în camera lor de cinema sau o vor folosi și pentru TV, sport și alte conținuturi. Dacă răspunsul este filme, aproape întotdeauna încercăm să folosim un ecran 2.4 pentru o experiență mai bună de vizionare a filmelor. Dacă vizionează un mix de conținuturi diferite, un ecran 16:9 poate oferi uneori o experiență mai bună. Dar, în cele din urmă, poate depinde și de ce va funcționa cel mai bine în acea cameră specifică.
În cazul acestui cinema, avem unghiuri peste tot și nu este dreptunghiular. Așadar, folosind Instrumentul de Design al Home Cinema-ului, putem proiecta camera și alterna între 16:9 și 2.4, utilizând funcționalitatea de linie de vizibilitate pentru a vedea dacă ecranul poate fi suficient de sus pentru ca persoanele din spate să-l vadă corect, menținându-l în specificații. În acest cinema, din cauza tavanului înclinat, am fost mai limitați pe lățime decât pe înălțime. Datorită designului platformelor, avem mai multă înălțime la dispoziție. De obicei, când ești limitat pe lățime dar nu pe înălțime, preferăm un 16:9 pentru că poți obține o imagine mai mare fără a sacrifica lățimea pentru filme widescreen. În schimb, dacă ești limitat pe înălțime dar nu pe lățime, preferăm un ecran 2.4. Astfel, am optat pentru un ecran de 132” 16:9 transparent acustic, care funcționează perfect în această cameră.
Poate fi o decizie dificilă, așa că recomandăm să contactezi echipa noastră de experți dacă ai nevoie de îndrumare suplimentară pe acest subiect. De asemenea, avem un videoclip detaliat care explică ecranele widescreen și toate rapoartele de aspect pe care le poți întâlni.
Cum să montezi un ecran de proiecție și un proiector
Există multe concepții greșite în ceea ce privește montarea corectă a ecranului pe perete și a proiectorului. Fie că ești instalator sau amator de DIY, este important să le montezi corect pentru a asigura performanța maximă a cinematografului și a nu deteriora echipamentele.
Avem videoclipuri detaliate despre cum să instalezi corect un ecran de proiecție și un proiector, din instalarea acestui cinema. Acestea sunt extrem de importante pentru a le face corect.
CUM SĂ MONTEZI UN ECRAN DE PROIECȚIE CUM SĂ MONTEZI UN PROIECTOR
Audio de Home Cinema
Acest home cinema 7.2.4 are toate boxele, atmosurile și subwooferele JBL Synthesis în perete. Și datorită ecranului mare, am plasat JBL Synthesis SCL-6 ca boxe stânga, dreapta și centrală în spatele ecranului de 132 de inci transparent acustic. Boxele laterale și din spate sunt, de asemenea, JBL Synthesis SCL-6. Veți vedea în videoclip că există o zonă deschisă la dreapta scaunelor. Aceasta face ca boxa laterală stângă să fie la 8 picioare de poziția principală de ascultare, în timp ce boxa dreaptă este la 14 picioare. Receiverul surround Anthem 1140 ne permite să folosim corecția de cameră ARC Genesis pentru a ne asigura că sunetul ajunge la scaune în același timp.
Și pentru a ne asigura că fiecare poziție de ședere beneficiază de un sunet excelent, am mutat boxele laterale puțin înainte și puțin mai sus, menținându-le în specificațiile Dolby. Instrumentul nostru de Design al Home Cinema-ului face automat acest lucru pentru a garanta că toată lumea are o linie directă către boxă. Deci, indiferent de scaunele sau mobilierul de cinema pe care le-ai avea, vei avea o experiență audio excelentă.
SFATURI & TRUCURI AUDIO DE HOME CINEMA SFATURI & TRUCURI VIDEO DE HOME CINEMA
SINCRONIZARE AUDIO-VIDEO DE HOME CINEMA
Din cauza limitărilor camerei, am plasat boxele JBL SCL-6 din spate pe peretele barului din spate. Boxele pentru Atmos utilizate au fost JBL SCL-8 pentru canalele frontale și din spate Atmos. Pentru subwoofere, am utilizat două JBL Synthesis SSW-3 în fața, stânga și dreapta camerei. Acestea au fost montate în perete, în spatele panourilor acustice, astfel încât nu le veți vedea niciodată, dar oferă performanțe excepționale de bass în această cameră.
PREZENTARE JBL SYNTHESIS GAMA DE BOXE JBL SYNTHESIS ÎN TAVAN & ÎN PERETE
Acustică
Am instalat panouri acustice absorbante tăiate la comandă pe pereții laterali și frontali, oferind un aspect uniform fără a ieși în evidență. De fapt, întregul perete frontal este negru și este, de asemenea, acoperit cu panouri acustice. De asemenea, am folosit panouri care acoperă punctele de reflexie și mai multe de-a lungul părților laterale ale pereților și am decupat găuri pentru boxele laterale astfel încât acestea să nu fie vizibile pe perete.
GHID DE ACUSTICĂ PENTRU HOME CINEMA
Iluminat și Control
În această cameră, avem lumini principale de tavan ca iluminat de lucru și pentru a umple camera cu lumină puternică de sus. Luminile de lucru sunt aliniate cu boxele Atmos pentru a arăta estetic plăcut. De asemenea, am adăugat iluminat liniar sub fiecare platformă pentru a adăuga un accent camerei, care poate fi lăsat aprins în timpul filmelor pentru a vedea podeaua dacă trebuie să te ridici fără ca lumina să afecteze imaginea de pe ecran.
Am adăugat apoi aplice pe tot parcursul camerei pentru a oferi mai mult iluminat de accent dacă dorești să ai camera mai luminată, dar nu direct pe tine dacă te uiți la TV sau joci jocuri video și ai nevoie de puțină lumină în cameră. Și toate aceste lumini sunt ajustabile în intensitate după preferințele tale.
În dreapta este o fereastră mare care lasă să intre lumina în timpul zilei. Am adăugat o jaluzelă opacă care întunecă complet această cameră, controlată printr-un buton de pe perete sau direct de pe telecomandă.
Și pentru a automatiza și controla toate luminile și jaluzelele și a acționa ca telecomandă, am folosit automatizare Control4. Cu această telecomandă, poți naviga tot ce ai nevoie pe ecran, ridica jaluzelele, ajusta sau stinge luminile și chiar seta scene pentru a automatiza totul când apeși play pe telecomandă pentru a viziona un film.
CELE MAI BUNE PRACTICI PENTRU ILUMINAT DE HOME CINEMA
Construiește-ți Home Cinema-ul Astăzi!
Dacă te gândești să-ți construiești un home cinema sau să-l actualizezi pe al tău, asigură-te că vizitezi Centrul de Home Cinema, inclusiv designerul nostru 3D gratuit de home cinema unde poți proiecta sistemul tău, poți vedea multe videoclipuri cu instalări complete ca aceasta și poți naviga prin galeria de inspirație și videoclipuri tutoriale.
La AVclub, proiectăm și instalăm home cinema-uri performante și sisteme smart home de zeci de ani. De fapt, am livrat cinematografe personalizate în Muntenia! Oferim acum servicii de design pentru home cinema indiferent de locul în care te afli în România. Dacă ești interesat de un home cinema personalizat sau de actualizarea sistemului tău curent, sună-ne la 0373.78.28.72, chat cu noi sau vizitează unul dintre showroom-urile noastre.